ABD ordusu yapılanma kapsamında 24 pozisyonu ortadan kaldıracak

ABD ordusu tarafından yayımlanan bir doküman orduda küçülmeye gidileceğine işaret ediyor. Bazı alanlarda genişleme, bazı alanlarda daralmaya gidilmeyeceğine işaret eden bu dokümana göre 24 bin kadar pozisyonun ortadan kaldırılması bekleniyor.

ABD Silahlı Kuvvetleri Sekreteri Christine Wormuth, 27 Şubat’ta Washington’da yaptığı açıklamada, dokümanın yayımlanmasının, ordunun karşı ayaklanma görevlerinden teknolojik olarak gelişmiş düşmanlara karşı büyük ölçekli muharebe operasyonlarına geçtiği bir döneme denk geldiğini belirtti.

Orduda geniş çaplı bir modernizasyon süreci yaşandığını belirten Wormuth, “Kuvvet yapısı değişiklikleri ile bazı yeni oluşumlara yer açıyoruz” dedi.

Yeni oluşumlar için 7 bin 500 kişilik kadro açılması gerektiğini belirten Wormuth, 32 bin kişilik kadronun da küçülmeye dahil edileceğini aktardı.

Ordu tarafından yayımlanan beyaz kâğıtta, “Kuvvet yapısı ve nihai gücü daha uyumlu hale getirerek, ordu, yüksek hazırlık durumunu sürdürmek için oluşumlarının uygun seviyede doldurulmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda ordu, stratejik esneklik sağlamak, sık sık görev yapan askerler üzerindeki baskıyı azaltmak ve kuvvete yeni kabiliyetler eklemek için ihtiyaç duyulan nihai gücünü yeniden inşa edebilmek amacıyla asker alma çabalarını dönüştürmeye devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Bu yeniden yapılandırmada halihazırda 3 adet olan çoklu alan timlerinin inşasına öncelik verilecek.

Ordunun ayrıca hem kolordu hem de tümen seviyesinde entegre hava ve füze savunması için sabit ve yarı sabit sahalarda 4 ilave Dolaylı Ateş Koruma Yeteneği taburu ve 4 ilave Manevra Kısa Menzilli Hava Savunma taburunu içeren "önemli yatırımlar" yapacağı ifade edildi.

Taburlarda gerçekleştirilecek ayarlamalar sonrası mühendis pozisyonlarında azaltmaya gidileceği, Stryker tugaylarında yapılacak düzenlemelerle güvenlik gücü destek tugaylarında bazı pozisyonların ortadan kaldırılacağı ve özel operasyon kuvvetlerinde de yaklaşık 3 bin alanın elimine edileceği belirtildi.