Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden Washington'da görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, Joe Biden’ın başkanlığında bir ilk olacak.

Başkan Joe Biden’dan gelen ilk resmi davet neticesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta Beyaz Saray’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

En son Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO zirvesinde bir araya gelen liderlder şimdiye kadar birçok kez farklı bağlamlarda görüşme fırsatı elde etmişlerdi.

Bu görüşme sonrasında İsveç’in NATO üyeliğine onay verilmesi, ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-16 alımına onay verilmesi gibi yaşanan gelişmelerle ilişkilerde olumlu bir hava gözlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden’ın masasında terörle mücadele, Gazze’de yaşanan son gelişmeler, savunma alanındaki iş birlikleri gibi kritik konular yer alacak.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının kalıcı olarak durmasının gerekliliği ve iki devletli çözüm, F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlandırılması, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele, ABD'nin terör örgütü YPG'ye olan desteğinden duyulan rahatsızlık gibi konu başlıklarının iki liderin ana gündemini oluşturacağı öngörülüyor.