Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Başkanı Abbas Ankara'da görüşecek

Filistin Yönetimi lideri Abbas’ın Türkiye’ye düzenleyeceği ziyaret öncesinde basına açıklamalarda bulunan diplomatik kaynak, görüşmelerde Gazze’ye insani yardımlar ve Batı Şeria’daki son durumun ele alınacağını söyledi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Reuters’a açıklamalarda bulunan diplomatik bir kaynak, görüşmeler sırasında Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye insani yardım sağlanmasının da görüşüleceğini belirtti.

Antalya Diplomasi Forumu'nda 2 Mart Cumartesi günü açıklamalarda bulunan Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Mahmud Abbas'ın bu hafta Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile görüşeceğini duyurmuştu.

Bu görüşme öncesi bugün Reuters’a konuşan Türkiye'den diplomatik bir kaynak, Erdoğan ve Abbas'ın Gazze'de yaşanan son gelişmeleri ele alacağını ve işgal altındaki Batı Şeria'daki durumun da iki liderin gündeminde olacağını vurguladı.

Diğer yandan, İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 124 artarak 30 bin 534'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 150 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte 124 Filistinliyi öldürdüğü ifade edilen açıklamada, toplam can kaybının 30 bin 534'e yükseldiği aktarıldı.

Son saldırılarda 210 Filistinlinin yaralanmasıyla toplam yaralı sayısının ise 71 bin 920'ye çıktığı belirtildi.