BM'den çarpıcı açıklama: "Gazze'de ölen çocuk sayısı savaşlarda ölen çocuk sayısını geçti"

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Philippe Lazzarini, İsrail’in saldırı sonucunda Gazze’de öldürülen çocukların sayısının son 4 yılda savaşlarda öldürülen çocuk sayısından çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, 7 Ekim’den beri devam eden İsrail saldırılarında Gazze’de hayatını kaybeden çocukların sayısının son 4 yılda dünya genelinde gerçekleşen savaşlarda öldürülen çocuk sayısından çok daha fazla olduğunu açıkladı.

Lazzarini , sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden çocuklara yönelik açıklamalarda bulundu.

BM yetkilisi Lazzarini, “Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş” değerlendirmesinde bulundu.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, BM ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine dayanarak hazırlanan, Gazze'de 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar öldürüldüğü bildirilen çocuk sayıları ile son 4 yılda savaşlarda öldürülen çocuk sayılarının gösterildiği bir grafiği de paylaştı.

Grafikte, son 4 yıldaki savaşlarda öldürülen çocuk sayısı 12 bin 193 olarak açıklanırken, Gazze'de öldürüldüğü bildirilen çocuk sayısının ise 12 bin 300'ün üzerinde olduğu aktarıldı.

Lazzarini, Gazzeli çocuklar için bir an önce ateşkes yapılması çağrısında bulundu.