Londra, Ukrayna'ya 10 bin adet dron hibe edecek

Birleşik Krallık, Ukrayna’ya 325 milyon poundluk bir askeri yardım paketinin parçası olarak 10 bin adet dron gönderecek.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps, Kiev’e düzenlediği bir ziyarette Ukrayna’ya yapılacak 325 milyon poundluk askeri yardıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile gerçekleştirdiği görüşmenin akabinde konuşan Shapps, yardım kapsamında yaklaşık 10 bin adet dronun verileceğini söyledi.

Bu dronların takribi olarak bin adedi tek yönlü saldırı dronu, büyük çoğunluğunun da keşif dronu olacağı aktarıldı. Adet sayısı belirtilmeyen bir kısım dronun da deniz dronu olacağı biliniyor.

Shapps’ın açıklamasında “Ukrayna'yı doğrudan Birleşik Krallık'ın öncü savunma sanayisinden gelen son teknoloji yeni insansız hava araçlarıyla silahlandırma taahhüdümüzü arttırıyorum. Uluslararası ortaklarımızı bu çabada Birleşik Krallık'a katılmaya teşvik ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Ukrayna, personel eksikliğinden doğan dezavantajını kapatmak için dronlara verdiği önemi arttırmış, geçtiğimiz şubat ayında “İnsansız Sistem Kuvvetleri” adında yeni bir bölük oluşturmuştu.