Eski Genelkurmay Başkanı Zalujniy hakkında karar: Büyükelçi olarak atanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelensky, Şubat ayından görevden aldığı Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy’in İngiltere’de tam yetkili büyükelçi olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, İngiliz tarafına kabul için uygun bir talep gönderdi” ifadeleri kullanıldı.

Ukraynalı milletvekili Yevgeniy Şevçenko, eski Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy’ın İngiltere’de büyükelçi olmayı kabul ettiğini belirtmişti.. Şevçenko, Zalujnıy’ın İngiltere’ye gitmesi durumunda “artık bir siyasetçi olarak var olamayacağını” söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Zalujnıy’ın bundan sonraki süreçte yürüteceği çalışmaları için diplomatik kariyeri seçmek istediğini açıkladı.

Zelenskiy, “Bugün ülkemizin Birleşik Krallık Büyükelçiliği görevi için bir adayı onayladım. General Valeriy Zalujnıy, bana seçmek istediği tarafın diplomasi olduğunu söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, onay için ilgili bir talep gönderdi. Birleşik Krallık ile ittifakımız sadece güçlendirilmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna’daki bir takım siyasetçiler ise Zalujnıy’ın Londra’ya gönderilme kararının, anketlerde Zelenskiy’den daha yüksek oy oranlarına ulaşması ile bağlantılı olduğunu vurguluyor.