Joe Biden ihracat yasağı getirdi: 16 eyalet dava açtı

ABD'de 16 eyalet, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracat izinlerinin onaylanmasına yönelik son yasağın kaldırılmasını istiyor. Bu nedenle eyaletler Başkan Joe Biden'a karşı Louisiana federal mahkemesinde yasal işlem başlattı.

Louisiana Federal Mahkemesi'nin yayımladığı dava metninde, ABD Başkanı Joe Biden'ın izin onayları konusunda böylesine geniş bir yasağı yürürlüğe koyma yetkisine sahip olmadığı belirtildi.

Belgede, davacıların Louisiana, Alabama, Alaska, Arkansas, Florida, Georgia, Kansas, Mississippi, Montana, Nebreska, Oklahoma, Güney Carolina, Teksas, Utah, Batı Virginia ve Wyoming eyaletlerinin başsavcıları olduğu kaydediliyor.

Ülkenin en büyük doğal gaz üreticisi Teksas'ın Başsavcısı Kan Paxton, dava metnini kendi internet sitesinde yayımladı.

Paxton, "Biden'ın tek taraflı kararnamesi yasal süreci çiğniyor, petrol ve doğal gaz endüstrisini altüst ediyor. Teksas ekonomisini ve anayasal düzenimizi baltalıyor" dedi.

Bu yasağın milyarlarca dolarlık yatırımın gitmesine neden olacağını söyleyen Paxton, bu hammaddenin ihracatına bağımlı eyaletlerin imkanlarını kısıtlayacağını ve onları hükümet programlarının finansmanını kısıtlamaya zorlayacağını belirtti.

Paxton, üreticilerin elinde kalacak artıkları pazara sürmek yerine yakmaya mecbur kalacağını dile getirdi.