Biden yönetimi geri adım attı: ABD büyükelçiliklerinde LGBT bayrakları asılmayacak

Joe Biden yönetiminin 1 trilyon dolarlık finansman anlaşmasının bir parçası olarak ABD büyükelçiliklerinde LGBT bayraklarının yasaklanmasını kabul ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi'ndeki muhafazakarların baskısı sonrası geri adım attı.

Biden yönetimi, 1 trilyon dolarlık bir fon tasarısını güvence altına almak ve bu hafta sonu kapanmayı önlemek için denizaşırı ülkelerdeki ABD elçiliklerinde LGBT bayraklarının segilenmesini yasaklamayı onayladı.

Söz konusu anlaşma kapsamında, LGBT bayraklarının yanı sıra Konfederasyon veya Trump yanlısı olduğu kaydedilen 'Make America Great Again' bayraklarının da ABD elçiliklerinde dalgalanması yasaklandı.

Bazı ABD elçilikleri LGBT bayraklarını bazı dönemlerde elçilik binalarına asabilme hakkına sahipti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, gazetecilere verdiği demeçte, üzerinde anlaşma sağlanan harcama tasarısını Cuma günü veya kısmi bir kapanmayı önlemek için son tarihten saatler önce oylamaya sunmayı planladığını belirtti.

Johnson, Beyaz Saray ve Demokrat Kongre liderleriyle müzakere ettiği harcama paketinin hala gizli olan metni üzerinde Cuma günü bir oylama yapmayı planladığını söyledi.

Senato Çoğunluk lideri Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi kalan finansman paketi üzerinde harekete geçer geçmez bunu Senato'da oylamaya sunacağını ifade etti.