ABD, yapay zeka tarafından üretilen sesleri kullanan otomatik aramaları yasakladı

ABD Federal İletişim Komisyonu, teknolojinin insanları aldatmak veya yanıltmak için kullanılabileceği endişelerinin artması üzerine, yapay zeka tarafından üretilen seslerin kullanıldığı istenmeyen otomatik aramaları yasakladı.

ABD Federal İletişim Komisyonu, (FCC) yapay zeka tarafından üretilen sesleri içeren otomatik aramaları yasakladı. Bu karar, insanları dolandırmak ve seçmenleri yanıltmak için teknolojinin istismar edilmesinin hoş görülmeyeceğine dair açık bir mesaj olarak görülüyor.

Yasak, New Hampshire'da Başkan Joe Biden'ın sesini taklit eden yapay zeka tarafından oluşturulan otomatik aramaların soruşturulması sırasında geldi.

Yapay ve önceden kaydedilmiş sesli mesajlar kullanan gereksiz çağrıları kısıtlayan 1991 tarihli Telefon Tüketicisini Koruma Yasası kapsamında, ses klonlama araçlarıyla yapılan otomatik aramaları hedef alıyor.

Düzenleme, anında yürürlüğe girecek şekilde hazırlandı. Yasa komisyona, aramalarında yapay zeka seslerini kullanan şirketlere ceza verme veya bunları taşıyan hizmet sağlayıcıları engelleme yetkisi veriyor. FCC'ye göre bu karar aramaları alan kişinin de dava açmasına yol açıyor.