ABD Senatosu çocukların cinsel istismarıyla ilgili sosyal medya yöneticilerini sorguladı

ABD Senatosu, “Çocukların sosyal medya platformlarında cinsel istismarı” konulu bir oturum düzenleyerek şirket yöneticilerini sorguya çekti.

Oturumda sorgulananlar arasında Meta’dan Mark Zuckerberg, X Yönetim Kurulu Başkanı Linda Yaccarino, TikTok’u temsilen Shou Zi Chew, Discord kurucularından Jason Citron ve Snapchat’ten Evan Spiegel yer aldı.

Senato Adalet Komitesi lideri Dick Durbin, çocukların çevrim içi ortamlarda cinsel sömürüsünün ABD’de bir kriz boyutuna ulaştığını ve platformların saldırganların çocuklara ulaşması için yeni araçlar sağladığını öne sürdü.

Yöneticilere “Bu şekilde olmasını istemediğinizi biliyorum ancak elleriniz kanlı” sözleriyle seslenen Senatör Lindsay Graham, şirketleri hayatları yıkmak ve demokrasinin kendisini tehdit etmekle suçladı.

Sosyal medyada uğradıkları cinsel sömürü ve zorbalık sonucunda yaşamını yitiren çocukların aileleri de oturuma katıldı.

Mark Zuckerberg, sorgu sırasında ailelere dönerek özür diledi.

“Yaşadığınız her şey için üzgünüm. Ailelerinizin yaşadığı acıları kimse yaşamamalı” diyen Zuckerberg, benzer olayların tekrar etmemesi için endüstri çapında çalışmalara ağırlık verileceğini aktardı.

2023 yılında 60’tan fazla veli tarafından çocukların uyuşturucuya erişimini kolaylaştırdığı gerekçesiyle dava açılan Snapchat’in İcra Kurulu Başkanı Spiegel da ailelerden özür diledi.