ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Rusya'ya yönelik planını açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD’nin Rusya’yı Avrupa’da kontrol altına almak amacıyla 2025 yılında 2.1 milyar dolar harcama yapmayı planladığını duyurdu.

Pentagon tarafından yapılan açıklamaya göre ABD, 2025 yılında Rusya’yı Avrupa’da kontrol altına almak amacıyla 2.1 milyar dolar harcama yapmayı planlarken, bölgedeki NATO birliklerine destek için 625.6 milyon dolar harcama yapmak istiyor.

ABD Savunma Bakanlığı, Kongre’den nükleer silah taşıyabilen B-21 Raider bombardıman uçaklarını geliştirme programı amacıyla 2025 yılı için yaklaşık 5.3 milyar dolar bütçe talep ediyor.

Açıklanan verilere göre bakanlık, 2025 yılı için ABD nükleer üçlüsünün üç unsurunu da modernize etmek için, Columbia sınıfı balistik füze denizaltısının geliştirilmesi için 9.4 milyar dolar, B-21 uçaklarını geliştirme programın devamı için 5.3 milyar dolar ve Sentinel kıtalararası stratejik füze girişiminin finansmanına devam etmek için 3.7 milyar dolar olmak üzere toplam 49.2 milyar dolar talep ediyor.

Bu gelişmeler ile birlikte Pentagon, Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI), kapsamında Kiev’e yaklaşık olarak 300 milyon dolar destek verilmesini istiyor.