Vladimir Putin, Ukrayna ve Baltık ülkelerinde Nazizmin bitirileceğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 27 Ocak 2024’te yaptığı bir konuşmada Ukrayna ile Estonya, Letonya ve Litvanya’dan oluşan Baltık ülkelerinde Nazizmi sona erdirmek için her şeyi yapacaklarını belirtti.

Sözlerine “Bugün, Nazizme kesin bir darbe vuran Nürnberg sürecinin yeniden gözden geçirilmesine tanık oluyoruz” ifadeleriyle başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kimi ülkelerin tarihi yeniden yazarak suçluları aklamaya çalıştığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı, kaybedilen toprakları geri almayı amaçlayan rövanşistler ve neo-nazilerin de Hitler'in ideolojisini ve yöntemlerini benimsediğini aktardı.

Baltık devletlerinde on binlerce kişinin “aşağı ırk” olarak nitelenerek temel haklarından mahrum bırakıldığını ve zulme uğradığını iddia eden Putin, Kiev yönetiminin Hitler’i yücelttiğini ve muhalefeti “terör” yoluyla bastırdığını söyledi.

Bazı Avrupa ülkelerinin “Rusofobi”yi (Rus karşıtlığı) devlet politikası olarak desteklediğini aktaran Putin, “Barışçıl şehir ve kasabaların barbarca bombalanmasına ve kadın, çocuk ve yaşlıların öldürülmesine devam ediliyor” dedi.

“Nazizmi kesin olarak durdurmak ve ortadan kaldırmak için her şeyi yapacağız” diyen Vladimir Putin, Nazilerin takipçilerinin yok olmaya mahkum olduğunu dile getirdi.

Rusya başta olmak üzere dünyadaki milyonlarca insanın “gerçek özgürlük, adalet, barış ve güvenlik” talepleri olduğunu aktaran Putin, insanların bu arzusuna hiçbir şeyin engel olamayacağını ifade etti.