Vatikan Dışişleri Bakanından Vietnam'a tarihi ziyaret

Vatikan dışişleri bakanı Paul Richard Gallagher, iki taraf için daha yakın ilişkiler üzerinde çalışırken 9 Nisan Salı günü komünistlerin yönettiği Vietnam'a altı günlük bir ziyarete başladı.

Bir Vatikan dışişleri bakanının Vietnam'a yapacağı ilk ziyaret olan Paul Richard Gallagher'ın ziyaretini, Vatikan'ın Endonezya'ya bir gezi planladığını açıkladığı ve Papa Francis'in de aralarında bulunduğu diğer üst düzey ziyaretler takip edecek.

Bu gezi için herhangi bir zaman çerçevesi açıklanmamış olsa da diplomatlar, Papa Francis'in sağlığı izin verirse bunun Vietnam da dahil olmak üzere Güneydoğu Asya'daki diğer ülkelerle birleştirilebileceğini öngörüyor. Gallagher, Ocak ayında papanın Vietnam'ı ziyaret etme konusunda istekli olduğunu açıklamıştı.

Vietnam dışişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gallagher'ın 9 Nisan Salı günü öğleden sonra Vietnamlı mevkidaşı Bui Thanh Son ile görüşeceği belirtildi.

Vietnam Haber Ajansı, Gallagher'ın Başbakan Pham Minh Chinh ile de görüşmelerde bulunacağını ve başkent Hanoi, ülkenin merkezindeki Hue ve Vietnam'ın güney iş merkezi Ho Chi Minh City'deki katedrallerde ayin düzenleneceğini duyurdu.