Kiev, borçların yeniden yapılandırılması için bono sahipleriyle görüşecek

Ukrayna’nın 20 milyar dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için uluslararası bono sahiplerine bir şema önerisinde bulunması bekleniyor.

Ukrayna, ağustos ayından önce uluslararası bono sahipleriyle borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda anlaşmaya varmaya çalışıyor.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Kiev’in en geç haziran ayında bir anlaşmanın çerçevelerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Ukrayna, uluslararası borcunu yeniden yapılandırma planları ve yeni finansman sağlama olasılığı nedeniyle 2023'ün sonlarından bu yana büyük yatırımcılarla diyalog halinde. Şimdiye kadar görüşmeler sadece gayriresmi düzeyde gerçekleşti.

Tahvil sahipleri, borçların yeniden yapılandırılmasından, faiz ödemelerini en başından itibaren yapacak yeni tahvillerle çıkmayı umuyor ancak savaş yüzünden ekonomik sıkıntılarla boğuşan Kiev’in, ödemeleri yaparken zorlanma ihtimali bulunuyor.

Bono sahipleri yaptıkları açıklamada, yakın gelecekte resmi görüşmelerin başlaması beklentisiyle geçici bir komite oluşturduklarını duyurmuştu.