Stoltenberg'den Türkiye'ye övgüler: "Savunma alanına yapılan yatırımlar oldukça önemli"

Türkiye’nin savunma sanayisine yaptığı yatırımlar hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu gelişmelerin Türkiye açısından oldukça heyecan verici olduğunu ve önemli adımlar olarak gördüğünü söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin savunma sanayisine yaptığı yatırımlar hakkında Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Türk savunma sanayindeki ilerlemeler ve gelişmeler hakkında konuşan Stoltenberg, “Türk hükümetinin ve savunma sanayisinin savaş uçakları dahil yeni üst düzey gelişmiş kabiliyetlere yatırım yapma çabaları önemli” ifadelerini kullandı.

İttifaka yönelik ticari ilişkilerin Türkiye açısından da çok önemli olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “NATO müttefikleri, aralarında savunma ticaretinde bir kısıtlamaya maruz kalmamalı. Birbirimiz için öleceğimize söz verdiğimiz bir ittifakın içindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg; İngiltere, Kanada, ABD, Türkiye veya Norveç gibi Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan müttefik ülkeler de dahil olmak üzere transatlantik bir savunma sanayi üssüne inandığını vurgulayarak “Harcamaların neredeyse yüzde 80’i üye olmayanlardan” şeklinde konuştu.