Senatör Bernie Sanders, Biden yönetiminin İsrail politikasını eleştirdi

ABD'de Bağımsız Senatör Bernie Sanders, Başkan Joe Biden yönetiminin, kamuoyuna açıklamadan Gazze'deki saldırılarını sürdüren İsrail'e silah satışına onay vermesini eleştirdi.

X sosyal medya hesabından Washington Post gazetesinin İsrail'e silah satışına onay vermesine ilişkin haberini paylaşan Sanders, şu ifadeleri kullandı:

"ABD, Netanyahu'ya sivilleri bombalamayı bırakması için yalvarırken, aynı zamanda şehirleri yerle bir edecek binlerce bomba gönderemez."

Suç ortaklığına son verilmesi gerektiğini dile getiren Sanders, bu durumun çok tiksindirici olduğunu söyledi.

Sanders, "İsrail'e daha fazla bomba yok" dedi.

Washington Post, ismi açıklanmayan Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin yakın zaman önce İsrail'e yeni silah sevkiyatını onayladığını aktarmıştı.

Haberde, Biden hükümetinin bu sevkiyatları daha önce Kongre bildirimlerine göre yaptığı, bu sefer ise Kongre'ye bildirmeden ve kamuoyuna duyurmadan gerçekleştiği kaydedildi.

Buna göre, Biden yönetimi, kamuoyuna duyurmadan Gazze'deki saldırılarını sürdüren İsrail'e 25 F-5 ve uçak motorunun satışını ve 1800 MK84 güdümsüz bomba ile 500 MK82 güdümsüz bombanın gönderilmesini onayladı.