Moskova saldırısının yankıları sürüyor: 4 sanık yargıç karşısına çıktı

Rusya'nın başkenti Moskova'da Cuma akşamı bir konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda en az 137 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyla ilgili olarak 4 sanık yargıç karşısına çıktı.

Moskova'daki saldırıyı gerçekleştiren sanıkların Tacikistan vatandaşı olduğu belirtildi.

Sanıkların sorguları esnasında dövüldükleri görülürken, sanıklardan birinin bilincinin neredeyse kapalı olduğu belirtildi.

Bir diğer sanığın ise kulağının kesildiği ortaya çıktı.

Sanıkların 22 Mayıs'taki duruşmaya kadar tutuklu kalacağı bildirildi.

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, iki sanığın suçlarını kabul ettiği ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilecekleri kaydedildi.

Moskova'daki saldırı terör örgütü IŞİD-H tarafından üstlenilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'yı suçlamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise suçlamaları reddetmişti.

Rus Tass haber ajansı, sanıkların isimlerini Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizod, Muhammadsobir Fayzov ve Shamsidin Fariduni olarak duyurdu.

Sanıkların adliyeye götürüldüğü esnada ve mahkeme salonunda çekilen görüntüleri yayınlanırken; görüntülerde dört sanığın da vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralar olduğu ortaya çıktı.

Sanıklardan biri ise mahkeme salonuna tekerlekli sandalye ile getirildi.

Reuters'ın aktardığına göre, sanıklardan Muhammadsobir Fayzov'un bir gözünün olmadığı görüldü.

BBC Rusça Servisi ise mahkemede yaşananları haberleştiren Mediazona isimli yayın organına atıfla, en az iki sanığın Tacikçe konuştuğunu kaydetti.

Crocus Belediye Binası'na giren saldırganlar, ayrım gözetmeksizin ateş açmış ve daha sonrasında da binayı yanıcı maddelerle ateşe vermişlerdi.

Rusya lideri Putin, tüm saldırganların Ukrayna'ya kaçarken yakalandığını söylemişti.

Kiev yönetimi ise saldırı ile ilişkilendirilmesinin "saçmalık" olduğunu açıklamıştı.