Rusya ve Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti: BAE ara buluculuk rolü üstlendi

Rusya ile Ukrayna arasında yeniden gerçekleşen esir takası kapsamında 100 Rus ve 100 Ukraynalı askerlerin serbest bırakıldığı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ile esir takasının gerçekleştiği duyuruldu.

Müzakereler sonucunda Kiev yönetiminin kontrolü altında bulunan topraklardan 100 Rus askerinin geri alındığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

Bunun karşılığında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 100 askeri teslim edildi. Rus askerleri, Bakanlığa bağlı sağlık merkezlerinde tedavi görmeleri için uçaklarla Moskova'ya ulaştırılacak. Serbest bırakılan askerlere tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Rus askerlerin serbest bırakılması sürecinde insani ara buluculuk rolü üstlendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, esir değişimine yönelik olarak, "100 askerimiz evine döndü. Bugüne kadar 3 bin 135 Ukraynalı, Rus esaretinden kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasında esir değişimi, son olarak 31 Ocak'ta yapılmış ve karşılıklı 195 Rus ve 195 Ukraynalı asker takas edilmişti.