Vladimir Putin: "HAMAS ile rehinelerin bırakılması konusunda ilerleme kaydedildi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın HAMAS tarafından tutulan rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik diplomatik çabalarda “spesifik sonuçlar” aldığını söyledi.

Putin, Rusya’nın baş hahamı Berl Lazar ve Yahudi Toplulukları Federasyonu lideri Alexander Boroda ile gerçekleştirdiği görüşmede, Moskova’nın HAMAS ile olan bağlantılarından faydalandığını söyledi.

Rus medyasında yer alan haberde Putin’in, “Biliyorsunuz, Orta Doğu'da durum gerginleştiğinden beri Rusya rehin alınan insanlara yardım etmek için her şeyi yapıyor. Bilindiği üzere, Dışişleri Bakanlığımız HAMAS’ın siyasi kanadı ile çalışmalar yürüttü ve genel olarak spesifik sonuçlar elde edildi” dediği aktarıldı.

"Spesifik sonuçlar" ile ilgili detay vermeyen Devlet Başkanı, Moskova’nın çabalarının Rus vatandaşlarını öncelediğini ve diğer ülke vatandaşlarına da yardım edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Esirlerin arasında yaşlı insanlar ve bu insanların Holokost’tan kurtulan aile üyelerinin de bulunduğunu dile getiren Putin, çabaların devam etmesinin hayati önem taşıdığının farkında olduğunu ve çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.