Rusya Dışişleri Bakanlığı: "ABD Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı"

ABD’nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “İç işlerine müdahale girişimlerine karışan ABD çalışanlarının sınır dışı edilmesine kadar varabilecek yaptırımlar söz konusu olabilir” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy’nin bakanlığa çağrıldığını belirttiği açıklamasında Amerikan Uluslararası Eğitim Konseyleri, Kültürel Perspektifler, Uluslararası Eğitim Enstitüsü isimli üç sivil toplum örgütünün istenmeyen kuruluş olarak nitelendirilmesi ile ilgili bilgi istediği vurgulandı.

Rusya’da faaliyet gösteren bu kuruluşların “Büyükelçiliğin desteğiyle eğitim ve kültürel alışveriş adı altında Rus karşıtı program ve projelerin uygulanmasına yönelik nüfuz ajanlarını işe almayı amaçladığı” iddia edildi.

Büyükelçiliğe, bu kuruluşlara her türlü desteğin sonlandırılması yönünde nota verildiğinin altının çizildiği açıklamada “Seçimler ve özel askeri operasyon bağlamında yıkıcı eylemler ve dezenformasyonun yayılması da dahil olmak üzere, Rusya Federasyonu'nun iç işlerine müdahale girişimlerine karışan ABD Büyükelçiliği çalışanlarının istenmeyen kişi olarak sınır dışı edilmesine kadar varabilecek yaptırımlar söz konusu olacaktır” ifadelerine yer verildi.