Vladimir Putin'in adayı rakibine göre daha "öngörülebilir" olan Joe Biden

Rus gazeteci Pavel Zarubin’e röportaj veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’de 2024 başkanlık yarışını Joe Biden’ın kazanmasını tercih edeceğini söyledi.

Röportaj sırasında kendisine yöneltilen bir soruya cevaben konuşan Putin, Demokrat adayın Donald Trump’a kıyasla “daha öngörülebilir ve tecrübeli” olduğunu belirtti.

Biden’ın Oval Ofis’te görevine devam etmesinin Rusya için daha iyi olacağını öne süren Putin, ülkesinin Amerikan halkının güvenini alan tüm başkanlarla çalışabileceğini söyledi.

“Eski usul bir politikacı” olarak nitelediği Biden’ın yaşıyla ilgili yöneltilen şüphelere de yanıt veren Rusya Devlet Başkanı, 2021’deki görüşmelerine atıf yaparak, “Evet, zaman zaman notlarına bakıyordu ancak dürüst olmak gerekirse aynını ben de yapıyordum. Helikopterden inerken kafasını vurduğuyla ilgili haberler vardı, fakat bunu herkes yaşamıştır. O zamanlar da insanlar onun beceriksiz olduğunu söylüyordu ancak ben bir şey fark etmedim” dedi.

Putin, Biden’ın sağlığıyla ilgili yorumları yakın geçen başkanlık yarışına bağladı ve Moskova’nın buna karışmasının doğru olmayacağını dile getirdi.

Biden yönetimindeki ABD’nin Ukrayna’nın işgaline yönelik tutumunu eleştiren Rusya Devlet Başkanı, bu yaklaşımı “zararlı ve hatalı” olarak niteledi.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın “Kiev ve bitişiğindeki bölgelerin Rus toprağı” olduğunu fiili olarak kabul ettiğini aktaran Putin, Dışişleri Bakanı için “Görünüşe göre Blinken bizim adamımız. Ancak bu minvalde kamuoyu açıklamalarında bulunması başarısızlığa sürüklenmesine yol açabilir” ifadelerini kullandı.