Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şubat ayında Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in şubat ayında gerçekleşecek ziyaret için hazırlıklara başladığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin şubat ayında gerçekleşeceğini duyurdu.

Basın toplantısı gerçekleştiren Uşakov, Rusya lideri Putin'in Türkiye ziyaretinin şubat ayında yapılacağına dair haberlerin sorulması üzerine, "Evet, ziyaret için hazırlıklar yapılıyor" cevabını verdi.

ANA GÜNDEM MADDESİ UKRAYNA

Sputnik'in bildirdiğine göre Uşakov, İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan Ukrayna barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığının Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istişare edilip edilmeyeceği sorusuna ise "Ukrayna konusunun görüşmenin ana maddelerinden biri olacağını söyleyebilirim" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yla müzakerelere her zamanki gibi hazır olduğunu ancak muhatap bulamadığını belirten Uşakov, Kremlin'in farklı ülkelerin taleplerine olumlu yanıt verirken Kiev'in Moskova'yla müzakereleri yasakladığını kaydetti.

Rusya lideri Putin, 14 Aralık'ta düzenlenen yıl sonu programında Türkiye'yi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya "Biz, Sayın Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor" diyerek 2024'ün başında ziyaret gerçekleştirme konusunda ortak karara varacaklarını ifade etmişti.

Öte yandan, Batı basınında Rusya'nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberler için Uşakov, "Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı" değerlendirmesinde bulundu.