İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı sürüyor: Orta Doğu'da neler oluyor?

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İran'ın İsrail'e hava saldırısını şiddetle kınadıklarını söyleyerek, "Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için acilen çalışıyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran'ın hava saldırısı başlatmasının hemen ardından savaş kabinesini topladı.

Öte yandan İsrail'in Lübnan sınırına yakın bölgelerde sirenlerin çalındığı kaydedildi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, "Şeytani Siyonist rejim cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.

İran Savunma Bakanı, İran'a saldırmak için hava sahasını veya topraklarını İsrail'e açan herhangi bir ülkenin Tahran'ın kararlı yanıtıyla karşılaşacağını açıkladı. Savunma Bakanı ayrıca, İsrail'e yardım eden ülkelere güçlü bir karşılık verileceğini söyledi.

Ürdün, hava sahasını ihlal eden İran roketlerini ya da insansız hava araçlarını düşüreceğini duyurdu.

Amerikan ABC News'e konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, İran saldırısının 400-500 insansız hava aracı ve füzeden oluştuğunu dile getirdi.

İran medyası İsrail'e yönelik insansız hava araçlarının yanı sıra balistik füzelerin de fırlatıldığını belirtti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, sayısını söylememekle birlikte İsrail'e yönelik insansız hava araçları ve seyir füzeleriyle saldırı başlatıldığını duyurdu.

Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada, "Devrim Muhafızları'nın havacılık birimi, İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne yapılan saldırı ve Suriye'deki komutan ve askeri danışmanlarımızın şehit edilmesi de dahil olmak üzere Siyonist rejimin işlediği suçlara tepki olarak İsrail'deki hedeflere onlarca insansız hava aracı ve füzeyle saldırdı." ifadelerine yer verildi.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesi, İran'ın insansız hava araçlarıyla birlikte balistik füze de fırlattığı bilgisini paylaştı.