Peskov, Rus demokrasisinin Batı demokrasilerinden iyi olduğunu söyledi

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Soçi’de bir gençlik forumunda yaptığı konuşmada Rus demokrasisinin “en iyi demokrasi” olduğunu söyledi.

Dünya Gençlik Festivali 2024’te konuşan Peskov, “Hayat tarzımıza, iç işlerimize, siyasetimize müdahale edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize yönelik eleştirilere artık tolerans göstermeyeceğiz. Bizim demokrasimiz en iyisi ve onu inşa etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Peskov ayrıca Rusya’nın dışa kapalı bir ülke olmadığını, diğer ülkelerle eşitlik ve insanlık temelinde ortak çıkara dayalı ilişkiler getirmeye her zaman hazır olduğunu aktardı.

New York Times gazetesi Peskov’un geçtiğimiz yaz verdiği bir röportajda “Bizim başkanlık seçimlerimiz demokrasi değil, pahalı bir bürokrasi” ifadelerini kullandığını aktarmıştı.

Kremlin Sözcüsü de buna istinaden yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını söylemiş, “Başkanın [Vladimir Putin] etrafındaki konsolidasyon seviyesi kesinlikle eşi benzeri görülmemiş bir düzeyde ve eğer aday olursa, ezici bir çoğunlukla yeniden seçileceği şimdiden söylenebilir. Bu yüzden seçim - teorik olarak - sadece gereksiz harcamalar anlamına geliyor” dediğini ifade etmişti.