İtalya Başbakanı Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti öncesi Kapalıçarşı'yı gezdi

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Basına kapalı görüşmenin öncesinde Meloni, geleneksel ürün ve tatlıları deneyimlemek üzere Kapalıçarşı'yı gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi ilk kez İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde ağırladı.

İki liderin gündem maddeleri İtalya ve Türkiye’nin ikili ilişkileri, enerji, savunma, ticaret ve göç alanlarında iş birliğini artırma niyetlerinin yanı sıra, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonrası bölgede yaşanan gelişmeler oldu.

Giorgia Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya üzerinden gelen göçün sınırlandırılması için destek talep ederek, Ukrayna ve Rusya arasında özellikle tahıl anlaşması konusunda gösterdiği ara buluculuk çabaları için teşekkürlerini iletti. 

MELONİ KAPALIÇARŞI'YI GEZDİ

İtalya’nın ilk kadın başbakanı olarak 2022 yılının ekim ayında göreve gelen Giorgia Meloni, Türkiye’yi ilk kez ziyarette bulundu.

Meloni, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmeden önce Kapalıçarşı’yı dolaştı, bir restoranda Türk tatlılarını denedi ve geleneksel ürünlere baktı.

Etrafı koruma görevlileri tarafından sarılan Başbakan Meloni esnaftan alkış aldı, kendisini İtalyanca selamlayanlarla sohbet etti.