Filistin'in eski UNESCO Temsilcisi Sanbar: "İsrail Filistinlilerin kültürünü yok etmek istiyor"

Eski UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Elias Sanbar, "İsrail'in Filistin'de bir etnik kıyım yapmayı amaçladığını" ve Filistinlilerin kültürünü yok etmek istediğini bildirdi.

Paris'teki Arap Dünyası Enstitüsü'nde (IMA) "Gazze: Yıkım Nereye Kadar Devam Edecek?" başlıklı konferansta, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Elias Sanbar bir konuşma gerçekleştirdi.

Sanbar burada yaptığı konuşmada, "Sadece Gazze'ye yönelik bir savaş değil bu, Filistin'in tamamına yönelik bir savaş" dedi.

"İsrail'in Filistin'de bir etnik kıyım yapmayı amaçladığını" söyleyen Eski Daimi Temsilci, Tel Aviv yönetiminin, Filistin halkının kültürünü yok etmek istediği değerlendirmesinde bulundu.

Sanbar, İsrail ordusunun bölgede Filistinlilerin kültürel mirasını çaldığını ifade etti. Eski Daimi temsilci sözlerinin devamında, "Bu savaş uzun sürecek, sonuçları çok ciddi olacak ve belki de Filistin sınırlarını aşarak bölgeyi (Orta Doğu) ateşe verecek bir savaşın arifesindeyiz" şeklinde konuştu.

Elias Sanbar, Filistin halkının yaklaşık 1 asırdır yok edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "1948'de Filistin yok olduğunda ve yüzbinlerce mülteci karayoluyla, patikadan, deniz yoluyla Arap ülkelerine ulaştığında bu bir felaketti, Nakba bir felaketti. Ancak 4 yıl sonra mücadele etme fikri yeniden canlandı" ifadelerini kullandı.