İran ile Çin anlaşma imzaladı, terörle mücadelede ortaklığın ilerletilmesi sözü verildi

Çin ve İran; terörizm ve sınır aşan suçlara karşı ortak çaba ve iş birliğini ilerletme sözü verdi ve kolluk kuvvetlerinin kapasitesini güçlendirmeyi amaçlayan bir mutabakat zaptı imzaladı.

Pekin’de bir araya gelen Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Kamu Güvenliği Bakanı Wang Xiaohong ve İran Polis Şefi Ahmad Reza Radan, iki ülkenin terörizm, sınır aşan suçlar ve kolluk kuvvetleriyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Ziyaretinin ilk gününde Kamu Güvenliği Bakanlığı’nın teknoloji merkezlerini gezen Radan, Wang’a İran’ın Çin ile polislerin kullandıkları potansiyel teknolojiler konusunda iş birliğini ilerletmek istediğini belirtti.

Radan, gezi sonrası yaptığı açıklamada, “Bu merkez, polisin yeteneklerini bilimsel ve operasyonel hale getirmek ve geliştirmek için modern ekipmanların kullanılmasında başarılı olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Burada geliştirilen teknolojilerin yaptırımları yenmeye yarayabileceğini aktaran Radan, Tahran’ın Pekin ile ortak bir bilimsel ekip oluşturmaya hazır olduğunu aktardı.