İngiltere Parlamentosu, Ruanda’ya sığınmacı gönderilmesini öngören tasarıyı kabul etti

İngiltere Parlamentosu, ülkeye gelen sığınmacıların Ruanda'ya gönderilmesini öngören yasa tasarısını oylamaya sundu. Tasarı için 313 “evet”, 269 “hayır “oyu çıktı.

İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası, Ruanda’ya sığınmacı gönderilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.

Parlamento'da oylamaya sunulan tasarı için 313 “evet”, 269 “hayır" oyu çıktı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, muhafazakar parti içinde “yeteri kadar sert olmadığı” gerekçesiyle eleştirilen tasarıya destekçi toplamaya çalıştı.

Tasarının muhafazakârların geniş çapta olduğu Avam Kamarası’nda sorunsuz kabul edilmesi Sunak tarafından memnuniyetle karşılandı.

Oylama öncesi sosyal medya hesabından açıklama yapan Sunak, parti üyelerine “yasa dışı göç karşıtı şimdiye kadarki en sert yasa tasarısını” desteklemelerini istedi.

İngiltere lideri Sunak, "Bu tasarı bize suç çetelerinin ya da yabancı mahkemelerin değil bu ülkeye kimin geleceğini kontrol etmemizi sağlayacak. Kaçak tekneleri durdurmak için bu tasarıyı desteklememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İngiltere yönetimi, geçen yıl ülkeye yasa dışı yollarla girip sığınma talebinde bulunanları, Ruanda'ya göndermek istedi.

Bu karar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne daha sonra merkezi Londra’daki Yüksek Mahkeme’ye takılmıştı.