Gürcistan, Ukrayna'dan Rusya'ya giden patlayıcı kargosunu ele geçirdiğini açıkladı

Gürcistanlı yetkililer, bir Ukrayna vatandaşı tarafından koordine edilen ve çok sayıda patlayıcı cihazın Gürcistan üzerinden Ukrayna'dan Rusya'ya kaçırılmasına yönelik planları engellediklerini söyledi.

Gürcistan Devlet Güvenlik Servisi, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Odesa limanından Rusya'nın Voronej şehrine giden gizli bir patlayıcı sevkiyatını ele geçirdiğini duyurdu.

Güney Kafkasya ülkesinin iç güvenlik teşkilatı, patlayıcıların ocak ayında Romanya, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Ukrayna'dan kara yoluyla Gürcistan'a girdiğini bildirdi.

Patlayıcıların araba aküsü kargosunda saklanıp Rusya sınırında ele geçirildiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, patlayıcı kargonun Ukrayna'ya ait bir araçla Gürcistan'a ulaştığı ve Ukrayna sınırından yaklaşık 180 km uzakta bir Rus şehri olan Voronej'e taşınacağı belirtildi. 

Rus müfettişler, 2022 yılında Kırım Köprüsü'ne ağır hasar veren saldırıda kullanılan bir kamyon dolusu patlayıcının benzer bir rota üzerinden Ukrayna'dan Rusya'ya girdiğini söyledi.

Rus hedeflerine yönelik bir dizi saldırının sorumluluğunu üstlenen Ukrayna'nın SBU güvenlik servisi, yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı olduğunu söyleyen ve bunun kendi topraklarına yayılmasını istemeyen Gürcistan hükümeti, Şubat 2022'de topyekün savaşın patlak vermesinden bu yana  Rusya yanlısı olmakla suçlanıyor.