Fransa'da çalışan 2 bin yabancı pratisyen doktor haklarını arıyor

Fransa'da koronavirüs salgınından sonra, daha önce tanınan muafiyetin de kalkmasıyla yaklaşık 2 bin yabancı pratisyen doktorun artık çalışma hakkı elinden alındı.

Fransa’da koronavirüs salgını ile birlikte yabancı doktorların iş güvencesi sorunu, pandeminin sona ermesinin ardından yeniden gündeme geldi. Fransız hastanelerinde çalışan binlerce yabancı doktor, koronavirüs salgını sırasında uygulamaya konulan muafiyet planının sona ermesinden sonra haklarının sürmesini talep etti.

France24 haber kanalının araştırmasına göre, salgından sonra daha önce tanınan muafiyetin de kalkması ile yaklaşık 2 bin yabancı pratisyen doktor çalışma hakkını kaybetti.

Bu durum halihazırda tıbbi personel sıkıntısı ile boğuşan Fransız hastaneleri için büyük bir sorun haline geldi.

Soyadının açıklanmasını istemeyen doktor Karima, "Her ne kadar ayda net 1.400 euro maaş alsam ve her altı ayda bir yenilenmesi gereken bir stajyerlik sözleşmem olsa da yaptığım iş gerçek bir iş. Valilik son olarak sözleşme ihlalini gerekçe göstererek oturma iznimi yenilemeyi reddetti. Valilik benden, bölgesel sağlık kurumundan çalışma izni getirmem talebinde bulundu ancak yasa değiştiği için bu kurum da izni bir türlü vermek istemiyor” diyerek içinde bulunduğu durumu özetledi.