Fransa, Filistinlilere şiddet uygulayan 28 Yahudi yerleşimciye ülkeye giriş yasağı getirdi

Fransa, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli sivillere saldırmakla suçlanan 28 İsrailli yerleşimcinin ülkeye girişini engelleyecek.

Fransa Dışişleri Bakanlığı 13 Ocak günü yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere saldırmakla suçlanan 28 İsrailli yerleşimcinin ülkeye girişini yasaklayacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu önlemler, yerleşimcilerin Filistin halkına karşı uyguladığı şiddetin son aylarda arttığı bir dönemde geldi. Fransa, bu kabul edilemez şiddeti kesin bir şekilde kınadığını bir kez daha teyit eder" ifadelerine yer verildi.

Reuters'e göre BM rakamları, Hamas'ın geçen ekim ayında İsrail'e düzenlediği saldırı ve ardından İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik askeri saldırısından bu yana günlük yerleşimci saldırılarının iki kattan fazla arttığını gösteriyor.

Uluslararası ilginin büyük kısmı bu sınır ötesi saldırıya ve İsrail'in ardından gelen savaşına odaklanmış olsa da Avrupalı ​​yetkililer, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik şiddetin artmasıyla ilgili artan endişelerini dile getirdi.