Finlandiya'da bir ilkokulda meydana gelen silahlı saldırı sonucu 3 öğrenci yaralandı

Finlandiya’da 2 Nisan Salı günü sabah saatlerinde bir ilkokula silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyla ilgili can kaybı aktarılmazken 3 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Finlandiya polisi, salı günü erken saatlerde Finlandiya'da bir ilkokulda meydana gelen silahlı saldırıda 12 yaşındaki 3 çocuğun yaralandığını belirtti.

Kendisi de 12 yaşında olan bir şüphelinin yakalandığı ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Yerel belediyeye göre silahlı saldırı, başkent Helsinki’nin banliyösü Vantaa’da bulunan ve birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar yaklaşık 800 öğrencisi ve 90 kişilik personeli olan Viertola okulunda meydana geldi.

Reuters’e konuşan okul müdürü Sari Laasila, ilk tehlikenin sona erdiğini söyledi ve olayla ilgili daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

İçişleri Bakanı Mari Rantanen, sosyal medya uygulaması X'te, "Gün korkunç bir şekilde başladı. Vantaa'daki Viertola okulunda bir silahlı saldırı olayı yaşandı. Şu anda pek çok ailenin yaşadığı acı ve endişeyi ancak tahmin edebilirim. Şüpheli fail yakalandı" açıklamalarında bulundu.

Finlandiya ulusal haber kanalı Yle’nin il eğitim ve öğretim müdür yardımcısı Katri Kalske’den aktardığına göre, şehrin kriz ekibi saldırının ardından toplandı.