Ermenistan Başbakanı Paşinyan: "Ukrayna'ya karşı savaşta Rusya'nın müttefiki değiliz"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ukrayna-Rusya Savaşı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Ukrayna'ya karşı Rusya'nın müttefiki olmayacağını bildirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 11 Şubat günü yayımlanan bir röportajda ülkesinin Ukrayna'ya karşı savaşta Rusya'nın müttefiki olmadığını söyledi. Ancak askeri iş birliği projelerinin tek bir ülkeye yönelik olmadığını da vurguladı.

Paşinyan, ülkesinin ihtiyaç duyduğu yardımı Moskova'dan sağlayamaması nedeniyle savunma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda artık Rusya'ya güvenemeyeceğini söylemişti.

Paşinyan, İngiltere'nin Daily Telegraph gazetesine verdiği demeçte, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinin başından beri müttefik olarak Moskova'nın yanında duramayacağını söyledi.

Ermenistan lideri, "Ukrayna durumunda Rusya'nın müttefiki olmadığımızı söyledim. Gerçek de bu. Fakat şunu da söylemek isterim ki ABD, Fransa ya da diğer ortaklarımızla güvenlik iş birliğimiz, diğer güvenlik sektörü ortağımızı hedef almıyor" şeklinde konuştu.