Ekvador’da silahlı grupların saldırıları devam ediyor

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un kıyı kenti Guayaquil’de silahlı çeteler, bir grup insana saldırı düzenleyerek 9 kişiyi öldürdü ve 10 kişiyi yaraladı.

Saldırı, 31 Mart Pazar günü yerel saatle 19.00 civarında Guasmo’nun güneyinde gerçekleşti. Polise göre silahlı grup, gri Chevrolet Spark ile bir grup insanın spor yaptığı yaya caddesine girdi. Silahlı kişiler araçtan inerek insanlara ateş etmeye başladı.

Polis Albay Ramiro Arequipa, 31 Mart günü Pazar günü akşam saatlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar sonuç olarak dokuz kişi öldü ve 10 kişi yaralandı" şeklinde konuştu. Saldırının sorumluluğunu henüz hiçbir grup üstlenmedi.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, saldırı sonrasında sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada, “Manabi’deki cinayetler bize savaşın devam ettiğini hatırlatıyor” dedi.

Noboa, “Narkoterörizm ve müttefikleri bizi korkutacak alanlar arıyor ancak başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

Noboa’nın paylaşımında, kelepçelenmiş ve eğilmiş bir adamın, silahlı bir polis memuru tarafından zorla götürülürken çekilmiş bir videosu yer alıyor.

Ekvador bir zamanlar Latin Amerika'da barışın kalesi olarak görülüyordu ancak son yıllarda şiddet olaylarında artış görüldü.

Noboa, ocak ayında polis ve ordudan oluşan bir güvenlik gücünün kalıcı operasyonlar yapmasını sağlayan olağanüstü hal ilan etti. Ayrıca Guayaquil gibi vakaların yüksek olduğu bölgelerde beş saatlik sokağa çıkma yasağı yürürlükte.