Latin Amerika ülkesi Küba'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Küba’nın başkenti Havana’da Genç Komünistler Birliği (UJC) tarafından organize edilen Filistin’e destek yürüyüşüne, Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ve tüm kabine üyeleri katılım gösterdi.

Güney Amerika ülkesi Küba’da binlerce kişi, başkent Havana’da bir araya gelerek İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye desteğini dile getirdi.

Havana’daki Onur Meydanı’nda, Genç Komünistler Birliği (UJC) tarafından organize edilen etkinliğe Kübalılar yoğun ilgi gösterdi.

Filistin’e destek gösterisine başta Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel olmak üzere tüm kabine üyeleri katılım gösterdi.

Gösterilere katılanlar sıklıkla Filistin’e destek sloganları atarken, İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı saldırılarına tepki gösterdi.

"Soykırımcı İsrail", "Refah'tan elini çek" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyan kalabalık gruplar, Filistin ile dayanışma içinde olduklarını duyurdu.

Devlet Başkanı Canel, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda kalabalığın görselini paylaşarak, "Filistin, derin acı çekiyor, kendi halkını acımasızca bombalayanların cezasız kalması çok öfke verici. Küba, bu işlenen suçlar karşısında asla kayıtsız kalmayacak ve Kübalılar daha iyi bir dünya için yürüdü. Bu kadar vahşet, bu kadar taciz ve bu kadar cezasızlık yeter" ifadelerini kullandı.

Gazze'nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olduğunu belirten Canel, "İsrail, canice ve aralıksız şekilde Gazze'yi bombalıyor, ABD'den ikiyüzlülüğüne son vermesini istiyoruz" dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde de Filistin bayrakları taşıyan Kübalıların alanı tamamen doldurduğu görülüyor.