Ekvador yönetimi Meksika Büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etti

Ekvador hükümeti, Meksika Devlet Başkanı'nın Ekvador’da gerçekleşen seçimler hakkındaki yorumlarını gerekçe göstererek 5 Nisan Cuma günü Meksika'nın ülke büyükelçisini istenmeyen kişi olarak ilan etti.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Ekvador başkan adayı Fernando Villavicencio'nun 2023 yılında öldürülmesi hakkında birtakım açıklamalarda bulundu.

Lopez Obrador, başkanlık seçimlerinde yarışan bir "kadın adayın" Villavicencio'nun öldürülmesinde bir şekilde bağlantısı olduğunu ve ardından ivme kaybettiğini öne sürdü.

Obrador, yozlaşmış olarak nitelendirdiği medyayı suçlamaya devam etti.

Başkan Obrador, karşılaştırmayı sık sık hedefi olan Meksika medya kuruluşlarına saldırmak için kullandı ve Villavicencio'nun katledilmesinin kampanya boyunca ve günümüze kadar uzanan "şiddet atmosferine" yol açtığını belirtti.

Ekvador’un eski Başkanı Rafael Correa, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Başkan Daniel Noboa’nın sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamalar ile adeta dalga geçti.

Daniel Noboa, uyuşturucu çeteleriyle mücadele etme ve kartel şiddetinin önüne geçme vaatleri ile Kasım 2023’te göreve başlamıştı.