Trump mahkemenin kararını memnuniyetle karşıladı, 175 milyon doları yatıracağını söyledi

Servetiyle ilgili yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle 454 milyon dolar tazminata mahkum edilen Donald Trump son ödeme günü için erteleme elde etti.

25 Mart Pazartesi günü mahkeme, Donald Trump’a 175 milyon dolarlık bir teminat yatırması için 10 gün süre tanıdı.

Ödemenin asıl son günü 25 Mart’tı. Trump eğer 10 günlük ötelemeyi kazanamamış olsaydı mülkünün haczedilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.

Trump’ın avukatı Cristopher Kise, yaptığı bir açıklamada, bu temyiz kararını “temelsiz ve pervasız kararın tersine çevrilmesi yönünde atılmış büyük bir ilk adım” olarak değerlendirdi.

Muhabirlere konuşan eski ABD Başkanı, mahkemenin kararına büyük saygı duyduğunu belirtti ve “Söyledikleri gibi, çok param var. Olduğunu biliyorsunuz çünkü hesap özetlerimi gördünüz” dedi.

Trump, 175 milyon dolarlık tutarı “nakit, tahvil, teminat ya da ne gerekiyorsa 10 gün içinde çok hızlı bir şekilde” yatıracağını söyledi.

New York eyalet Başsavcılık sözcüsü, tutara ilişkin yaptığı açıklamada, “Donald Trump şaşırtıcı dolandırıcılığının hesabını vermeye devam ediyor. Mahkeme, Trump'ın servetini haksız yere şişirmek ve kendisini, ailesini ve kurumunu haksız yere zenginleştirmek için yıllarca sahtekarlık yaptığını tespit etti. Donald Trump ve diğer sanıklara karşı verilen 464 milyon dolarlık karar artı faiz hala geçerli” ifadelerini kullandı.

Reuters’a konuşan kaynaklar, Trump’ın 454 milyon dolarlık tazminatının kapatılması için Cumhuriyetçi Parti içindeki milyarderlerin bir para toplama kampanyası başlattığını belirtti.

Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, Reuters’a verdiği demeçte “Koordine bir efor yoktu. Trump, bütün tutarı tek başına ödemeye yetecek nakite sahipti” dedi.