Donald Trump: "Rusya tam bir savaş makinesi"

Fox News'e değerlendirmelerde bulunan eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya’nın “Hitler ve Napoleon’u yenen bir savaş makinesi” olduğunu söyledi.

Donald Trump, NATO müttefiklerinin harcamaları arttırması gerektiğini, ABD ile aralarındaki farkın 150 milyar dolar olduğunu söyledi.

NATO içindeki Avrupalı müttefiklerle Rusya arasında bir kıyasa giden Trump, “Rusya ne mi yaptı? Hitler ve Napoleon’u yendi. Onlar tam bir savaş makinesi” dedi.

Trump aynı zamanda hapishanede ölen Aleksey Navalni ile kendisi arasında da benzerlikler olduğunu öne sürdü.

Navalni’nin ölümünü “üzücü bir durum” olarak niteleyen Trump, ABD’de kendisine yöneltilen davaların da Navalni’ninkiler gibi siyasi motivasyona sahip olduğunu ve anketlerde geride olsaydı gündemde olmayacağını belirtti.

Trump'ın Rusya ve Navalni ile ilgili yorumları rakiplerinin eleştirisini çekti.

Donald Trump ayrıca, 2024 başkanlık yarışında en büyük potansiyel rakibi olarak görülen Joe Biden’ı da kendisiyle tartışmaya çağırdı.

Sunucu Laura Ingraham’ın sorusuna cevap veren Trump, “Hemen burada, senin programında yapacağım. Ona şimdi meydan okuyorum” dedi.

Kim olursa olsun münazara yapmaya hazır olduğunu söyleyen ABD’li iş insanı, diğer Cumhuriyetçi adaylarla tartışmaya katılmamasını “akıllı davranarak vaktimi boşa harcamıyorum” sözleriyle niteledi.

Başkan Joe Biden, Trump’ın kendine yönelttiği meydan okumalara cevap olarak, “Ben olsam ben de benimle tartışmak isterdim. Onun yapacak başka bir işi yok” ifadelerini kullanmıştı.