BRICS toplantıları Rusya’da başladı: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katılıyor

Rusya ve Çin öncülüğünde dedolarizasyon politikası izleyen BRICS grubu ülkeleri, ulusal para birimlerinin geçerli olduğu bir platform oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS ülkelerinin ticari faaliyetlerde ulusal para birimlerini kullanabilecekleri bir platform geliştirmek için aktif çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Dönem başkanı Rusya'nın Nijniy Novgorod şehrinde yapılan BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı başladı.

Nijniy Novgorod'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS toplantılarına katılıp mevkidaşlarıyla bir araya gelecek.

Lavrov, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl Johannesburg'daki zirvede alınan kararların, özellikle uluslararası para ve finans sisteminin iyileştirilmesi, karşılıklı ticarette ulusal para birimleriyle uzlaşma için bir platform geliştirilmesi yönündeki kararların uygulanması konusunda aktif çalışmalar yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Johannesburg'daki zirvede liderlerin verdikleri talimatlar doğrultusunda, BRICS grubunun partner ülkelerinin bulunduğu kategorilerin oluşturulmasıyla ilgili modeller üzerinde mutabakat sağlamaya özel önem verdiklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı, gelecekteki dünya düzenini, adil temellerin oluşumunu doğrudan etkileyecek konuları masaya yatıracaklarını söyledi.

Nijniy Novgorod şehrindeki BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı yarın sonlanacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında yapılacak BRICS+ Oturumu'na katılacak.

Fidan, diğer ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Hakan Fidan, Çin'de yaptığı görüşmelerde Türkiye'nin BRICS'e katılmak istediğini ve bu organizasyonun AB'ye karşı iyi bir alternatif olabileceğini söylemişti.

Fidan, AB ile Gümrük Birliği'ne sahip Türkiye'nin BRICS gibi farklı platformlarda çeşitli ortaklarla yeni işbirliği fırsatlarını aramaya devam ettiğini belirtmişti.