Arjantin’de Milei hükümetine tepkiler büyüyor: Sendikalar ‘ulusal grev’ çağrısı yaptı

Arjantin’de çeşitli sendikaların ‘ulusal grev’ çağrısının ardından binlerce kişi bir araya gelerek Devlet Başkanı Javier Milei’nin yeni ekonomi politikalarına tepki gösterdi.

Genel İş Konfederasyonu’nun (CGT) çağrıları sonrası binlerce kişi başkent Buenos Aires’te bir araya geldi. 

Ulusal grev nedeniyle ulaşım, sağlık ve kamu yönetimi hizmetlerinde ciddi aksamaların yaşandığı ve bazı uluslararası uçuşların askıya alındığı kaydedildi.

Sendikalar, Milei yönetiminin ‘yeni ekonomi ve sosyal önlemler’ adı altında grev hakkını yok etmeye çalıştığını belirtiyor.

Sendikalar ayrıca, Kongre’ye gönderilen torba yasanın reddedilmesinin işçi hakları açısından elzem olduğunu açıkladı.

Nakliye Sürücüleri Sendikası Başkanı Pablo Moyano, yaptığı açıklamada, Milei hükümetinin yeni ekonomi paketine kesinlikle karşı olduklarını söyleyerek, yasa koyucularından bu pakete karşı çıkmalarını talep etti.

Moyano, devlet şirketlerinin “özelleştirilmesine” karşı olduklarını söylerken, böyle bir kararın alınması durumunda binlerce kişinin işsiz kalacağını öne sürdü.

Sağlık Sendikası Başkanı Hector Daer ise Milei’nin sendikaları yok etmeye çalıştığını belirterek, “Kazanılan haklar geri verilmez. Devlet Başkanı ve milletvekilleri, işçi haklarını savunmak için seçildiler, bizler demokrasiyi inkar etmiyoruz, hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

Sendikalar, işçi haklarına zarar verildiğini düşündükleri yasanın geri çekilmemesi durumunda ulusal grev gösterilerine devam edeceklerini açıkladı.