Arap Birliği, Washington'un BM'deki vetosunu ve İsrail'in saldırılarını kınadı

Arap Birliği, 24 Nisan Çarşamba günü İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik acımasız saldırılarını görüşmek üzere olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden işgali ve ABD'nin Filistin'in Birleşmiş Milletler’e tam üyelik başvurusunu veto etmesi ele alındı.

Çarşamba günü daimi temsilciler düzeyinde yapılan toplantı, İsrail'in Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırılarını görüşmek üzere Filistin tarafından talep edildi.

Tel Aviv’in saldırılarına devam etmesi ve Washington’un veto kararı kınandı. ABD’nin veto kararının, Beyaz Saray’ın iki devletli çözümü desteklediğine yönelik açıklamalarıyla çeliştiği belirtildi.

Toplantı sırasında, İsrail ordusunun Refah kentine düzenleyeceği bir saldırının Filistin halkına yönelik yeni bir katliam anlamına geleceği uyarısında bulunuldu.

Birlik, “ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine İsrail’e silah ve mühimmat ihracatını durdurmaları ve İsrail'in Filistin halkına karşı soykırım suçunda kullandığı insansız hava araçlarının üretimini finanse etmeyi bırakmaları” çağrısında bulunurken; bölgesel ve küresel barışın tesis edilmesi, güvenlik ve istikrarın sağlanması için Filistin Devleti'nin tanınmasını talep etti.