Dünya liderleri, Gazze'de savaşın bitirilmesi için Riyad'da görüşmelere başladı

28-29 Nisan tarihlerinde uluslararası paydaşlar önderliğinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Gazze’de ateşkes görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Görüşmelerde Filistin Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Umman Veliaht Prensi Haysam el Said, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan el-Suud, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es-Sani gibi isimler yer alacak.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı Børge Brende, Riyad’daki bir basın konferansında “Şu anda kilit oyuncular Riyad’da. Umarız görüşmeler uzlaşma ve barışa yönelik bir sürece yol açabilir. Rehinelerle ilgili müzakereler ve olası bir ateşkes için şimdi biraz ivme var” açıklamasında bulundu.

Brende, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin de Gazze'deki savaşı sona erdirmek ve kalan İsrailli rehinelerin serbest kalması çabalarını yeniden başlatmak amacıyla Mısırlı müzakerecilerin 26 Nisan Cuma günü İsrail'de gerçekleştirdiği görüşmelere dair yetkililere bilgi vermek üzere Riyad’da olacağını da aktardı.

Anadolu Ajansı’na konuşan diplomatik kaynaklar, Fidan’ın ikili görüşmelere ek olarak Filistin Devleti’nin tanınırlığının artması ve Gazze’ye girecek insani yardımlarla ilgili temaslarda da bulunacağını bildirdi.

İngiltere'de iktidar İşçi Partisi'ne geçebilir İngiltere resesyondan kurtuluyor Rus askerleri Ermenistan'dan ayrılıyor ABD'den kritik Boğaz hamlesi NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması İrlanda basınında Filistin gelişmeleri