İngiltere'de Muhafazakârların 14 yıllık iktidar paydaşlığı sona erebilir

Times gazetesi için YouGov tarafından yapılan bir ankete göre İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Rishi Sunak'ın lideri olduğu Muhafazakâr Parti karşısındaki oy oranını artırarak 30 puan öne geçti.

Times'a göre, bu yılın sonunda yapılacak seçimler öncesinde yapılan ankette İşçi Partisi yüzde 48, iktidardaki Muhafazakârlar ise yüzde 18 oy oranıyla Sunak'ın 18 ay önce başbakan olmasından bu yana en kötü sonucu aldı.

İki parti arasındaki fark, Ekim 2022'den bu yana görülen en yüksek düzeye ulaştı.

Bu, geçtiğimiz hafta yapılan yerel ve belediye başkanlığı seçimlerinin Muhafazakârlara ağır kayıplar verdirmesinden bu yana düzenlenen ilk anket.

YouGov ve Times ortaklığında gerçekleştirilen ve 2 Mayıs'ta yayımlanan bir önceki anket, İşçi Partisi'ni 26 puan önde gösteriyordu.

Sunak'ın yılın ikinci yarısında yapılmasını beklediğini söylediği seçimler öncesinde anketler, sürekli olarak İşçi Partisi'ni Muhafazakarlara karşı yaklaşık 20 puan önde gösteriyor.

Muhafazakârlar 2010 yılından bu yana koalisyonda ya da tek başlarına hükümette yer aldı.

(Reuters)

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu