İsrail karşıtı protestolar ABD kampüslerine yayılmaya devam ediyor: Austin Üniversitesi'nde birçok kişi tutuklandı

Teksas eyalet polisi, 24 Nisan günü Austin Üniversitesi kampüsünde Filistin yanlısı öğrencilerin İsrail'e karşı düzenlediği protesto gösterisinde birçok kişiyi tutukladı.

İsrail-Hamas savaşına yönelik protestolar büyümeye devam ederken, Teksas polisi 24 Nisan  günü ABD genelindeki kampüslerde çok sayıda öğrenciyi tutukladı.

Eyalet polisi, Austin Üniversitesi kampüsünde Filistin Dayanışma Komitesi tarafından düzenlenen protestoya katılan en az 20 kişiyi gözaltına aldı.

Öğrenciler kurumun Filistin'e yönelik saldırılarda İsrail'e silah sağlayan üreticilerden çekilmesini talep ediyorlardı.

Bu çağrı ülke çapındaki kampüslerde de yankılandı.

200 kişilik bir öğrenci grubu, okulun spor salonunda toplandı, üniversitede yürüyüş yaptı ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Gösterileri durdurmak için 100'e kadar eyalet polisi çağrıldı.

UT Öğrenci İşleri Dairesi, protestoların üniversite tarafından desteklenmediğini belirten bir açıklama yaptı.

Yetkililer, "UT Austin, diğer kampüslerde gördüğümüz gibi kampüs faaliyetlerinin veya operasyonlarının kesintiye uğramasına tolerans göstermez. Öğrencilerimizin dersleri bitirip finallere çalıştığı bu dönem, dönemimizde önemli bir dönemdir ve her şeyden önce bu kritik işlevlerin kesintisiz ilerlemesini sağlamak için harekete geçeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Cumhuriyetçi Vali Greg Abbott, X'te paylaştığı açıklamada protestocuları tutuklanmaya çağırdı.

Abbott, "Tutuklamalar şu anda yapılıyor ve kalabalık dağılıncaya kadar devam edecek. Teksas'taki herhangi bir devlet koleji veya üniversitesinde nefret dolu, Yahudi karşıtı protestolara katılan öğrenciler okuldan atılmalıdır" diye yazdı.

Polisin daha sonra serbest bırakılan Filistinli bir öğrenci organizatörünü tutukladığı Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde de benzer sahneler yaşandı.

Üniversitedeki 100'den fazla öğrenci kampüs merkezine çadır, pankart ve tabelalar yerleştirdi.