NATO'dan Ukrayna açıklaması: "Daha fazla destek istediler, asker değil"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO'dan asker göndermesini değil, daha fazla destek vermesini istediğini dile getirdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Roma'da bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu görüşmenin ardından İtalyan ANSA ajansına konuştu.

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gündeme getirdiği NATO askerlerinin Ukrayna'da konuşlanması fikriyle ilgili soruya yanıt verdi.

NATO Genel Sekreteri, "NATO'nun Ukrayna'ya kuvvet konuşlandırma gibi bir niyeti yok. Ukrayna'yı geçen hafta ziyaret ettiğimde Ukraynalılar, NATO askeri talep etmedi ama daha fazla destek istediler" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Rusya ile anlamlı bir diyalog kurmanın çok zor olduğunu gördüklerini, zira Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çatışmaları kazanmaya inandığını belirtti.

Stoltenberg, dünyanın tehlikeli bir dönemden geçtiğini, bu nedenle NATO'nun bir arada kalmasının önemli olduğunu ifade etti.

Stoltenberg ayrıca, İtalya'ya, Ukrayna'ya sağladığı Samp/T hava savunma sistemi için teşekkür etti.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Ukrayna'ya askeri yardım için 5 yılda 100 milyar dolar toplama önerisini 30 Nisan'da üye ülkelere resmen sunduğunu belirtmiş ve Budapeşte'nin fona katılmamak için mücadele edeceğini açıklamıştı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişimi Gürcistan'da halk protestoları devam ediyor Yeni Kaledonya'da halk Fransa'ya karşı ayaklandı! Vladimir Putin'in Pekin ziyareti: Xi Jinping ile görüşmelerde bulundu Güney Afrika, UAD'den "Refah'ta acil önlem" çağrısında bulundu