Dünya Bankası, Mısır'ın ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,8'e düşürdü

Dünya Bankası yetkilileri yaptığı açıklamada, Mısır ekonomisinin giderek kötüleştiğini belirtti ve ülkenin büyüme tahminini düşürdü.

Dünya Bankası, Mısır'ın mevcut mali yıl için ekonomik büyüme tahminini son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 2,8 olarak açıkladı.

Uluslararası Kuruluş, bu yıl Mısır'ın büyümesini üçüncü kez düşürdü.

Dünya Bankası, son zamanlardaki düşüşün nedenini; ülkenin zayıf sanayi sektörü performansı, yüksek enflasyon oranı ve bölgedeki savaşın etkisi olarak görüyor.

Rapora göre Mısır'ın, düşük mali gelir ve turizm gelirleri nedeniyle Süveyş Kanalı'ndaki krizden ve Orta Doğu'daki çatışmalardan etkilendiği belirlendi.

Mısır'ın milli gelirinin önemli kaynaklarından biri olan Süveyş Kanalı'nın geliri azaldı.

Bunun sebebi, Gazze'de devam eden savaşı protesto etmek amacıyla Yemen'deki Husiler tarafından Kızıldeniz'den geçen uluslararası gemilere yönelik tekrarlanan saldırılar olarak bildirildi.

Dünya Bankası, "savaşların kötüleşmesi veya uzun bir süre devam etmesi halinde" daha ciddi ekonomik sonuçlara karşı uyarıda bulundu.

İngiltere'de iktidar İşçi Partisi'ne geçebilir İngiltere resesyondan kurtuluyor Rus askerleri Ermenistan'dan ayrılıyor ABD'den kritik Boğaz hamlesi NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Ukrayna açıklaması Merkez Bankası, 2024 yılı enflasyon tahminini güncelledi