Alman Meclisi, Ukrayna'ya Taurus füzelerinin sağlanmasını içeren önergeyi reddetti

Alman Meclisinde, muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin verdiği, Başbakan Olaf Scholz liderliğindeki hükümetin Ukrayna'ya Taurus füzeleri sağlamasını içeren önerge kabul edilmedi.

Alman Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna'ya Taurus füzeleri sağlamasını içeren önerge 190'a karşı 495 oyla reddedildi. Oylamada, 5 milletvekili çekimser kaldı.

Böylelikle Hristiyan Birliğin Federal Mecliste, Taurus füzelerinin Ukrayna'ya sağlanmasına ilişkin verdiği ikinci önerge de kabul edilmedi. Hristiyan Birlik Partilerinin 22 Şubat'ta Meclise sunduğu benzer talebi içeren önerge reddedilmişti.

Hristiyan Birlik Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Johann Wadephul, oylama öncesi yaptığı konuşmada, Başbakan Olaf Scholz'un Ukrayna'ya Taurus füzelerini sağlamayı reddetmesini eleştirerek, "Ukrayna'yı desteklemek için kararlılık ve netliğe ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Wadephul, Ukrayna’nın savaşı kazanması için uzun menzilli Taurus füzeleri dahil her şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Hükümette yer alan Yeşiller Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Agnieszka Brugger ise Taurus füzelerinin Ukrayna’ya hemen sağlanmasını istemelerine rağmen Hristiyan Birlik Partisi'nin önergesini desteklemediklerini söyledi.

Brugger, Ukrayna'nın acilen mühimmata ve aynı zamanda Taurus gibi uzun menzilli silahlara ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Ukrayna'nın savaşı kazanması için tüm araçlarla desteklememiz lazım. Elbette bu konuda tüm riskler dikkatle değerlendiriyor" dedi.

(AA)