ABD Temsilciler Meclisi, 95 milyar dolarlık yardım paketini onayladı

Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplam 95 milyarlık güvenlik yardımı içeren dört tasarı ABD Temsilciler Meclisi'nden geçti. Tasarı, nisan ayının son haftası ABD Senatosunda oylanacak.

Uzun süredir onaylanmayı bekleyen yardım paketleri, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçilerin itirazlarına rağmen kabul edildi.

Paket Ukrayna'ya 61 milyar dolarlık askeri yardım içeriyor. Bu miktarın üçte birinden fazlasının silah ve cephanenin yenilenmesine ayrılacağı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden yardım paketlerinin "İsrail ve Ukrayna'ya son derece önemli bir destek olacağını; Gazze, Sudan, Haiti ve diğer bölgelerin acil olarak ihtiyaç duyduğu insani yardımı sağlayacağını ve Hint-Pasifik bölgesindeki güvenlik ve istikrarı destekleyeceğini" ifade etti.

İSRAİL’E YARDIM PAKETİ NELERİ KAPSIYOR?

Temsilciler Meclisi'nde iki partinin de desteğiyle kabul edilen paketteki dört yasa tasarısından biri de İsrail'e yardımla ilgili.

Bu tasarı 9,1 milyar doları Gazze'ye insani yardıma ayrılmak üzere İsrail'e 26,4 milyar dolarlık askeri yardım içeriyor.

Paket kapsamında ayrıca, Tayvan dahil Asya- Pasifik'teki ABD müttefiklerine yönelik 8,1 milyar dolarlık bir yardım da yapılacak.

Tasarının nisan ayının son haftası Demokratların çoğunlukta olduğu Senatodan da geçerek onay için Başkan Biden'a gönderilmesi bekleniyor.