Trump, Joe Biden'ı eleştirdi: "İki cümleyi bir araya getiremeyen bir başkanımız var"

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, Joe Biden'ı oldukça zavallı biri olarak nitelendirdi. Trump, görevde olması halinde İran'ın, İsrail'e saldıramayacağını iddia etti.

Cumhuriyetçilerin 2024'teki muhtemel adayı Donald Trump, Mar-a-Lago'da Cumhuriyetçi Parti Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ile görüştükten sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Donald Trump, Başkan Joe Biden'ın ülkeyi bir dünya savaşına sokabileceğini dile getirdi.

Eski Başkan Trump, İran'ın İsrail'i vurmak üzere olduğu yönündeki iddialara ve ABD'nin pozisyonunu soran bir muhabire verdiği yanıtta, "Ülkemizin başkanının saldırıya uğrayacağımızı ya da onların saldırıya uğrayacağını düşündüğüne dair bir uyarıda bulunması oldukça acınası acınası bir durum" değerlendirmelerinde bulundu.

Trump ayrıca konuşmasında, "Ben başkan olsaydım İsrail'e saldırmazlardı, bunu size söyleyebilirim. İran saldıracak durumda değildi. Paraları yoktu. Beş parasızdılar" ifadelelerine yer verdi.

Trump konuşmasının devamında, "Yaptığımız onca şeye, onca savaşa, onca ölüme rağmen, bakın ne oldu. Her şey ne kadar beceriksizce yapıldı. Kiminle konuştuğumu söylemek istemiyorum ama bence bu çok, çok tehlikeli bir dönem. Bu ulusumuz için çok tehlikeli bir dönem ve bunun tehlikeli olmasının en büyük nedeni de son derece beceriksiz bir başkana sahip olmamızdır" dedi.

Açıklamalarının devamında Trump, Biden'a yüklenerek, "İki cümleyi bir araya getiremeyen, sahneden inecek merdivenleri bulamayan ve ne yaptığını bilmeyen bir başkanımız var. Sonunda bir dünya savaşına girebiliriz" dedi.