Biden, Netanyahu'ya İran ile gerginliği artırmamasını söyledi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşme gerçekleştiren Joe Biden, İran’a karşılık vermesi durumunda Washington’un Tel Aviv’i desteklemeyeceğini söyledi.

İran’ın 13 Nisan’da İsrail’e misilleme saldırıları gerçekleştirmesinin ardından Tel Aviv’in bu misilleme saldırısına karşılık verip vermeyeceği merak konusu oldu.

İsrail’in “benzeri görülmemiş saldırılara karşı savunma ve bu saldırıları bertaraf etme konusunda dikkate değer bir kapasite” gösterdiğini belirten Biden, Axios’a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisine göre Netanyahu’ya “Bir galibiyet aldın. Bunu kabul et” dedi.

Biden, Washington’un İran’a yönelik herhangi bir saldırıya destek vermeyeceğini ifade etti.

ABC’nin “This Week” adlı programına katılan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de Washington’un İsrail’e savunma desteği sağlamaya devam edeceğini ancak İran ile bir savaş istemediğini söyledi.

“Başkan'ın da pek çok kez söylediği gibi, bölgede daha geniş çaplı bir savaş istemiyoruz. İran ile bir savaş istemiyoruz. Sanırım bu konuyu burada bırakacağım” diyen Kirby, Orta Doğu’da gerginliğin artmasını istemediklerini dile getirdi.